Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 gul lök
smör eller margarin
2½ dl ris, långkornigt
6 dl buljong (tärning)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk timjan
6-8 wienerkorvar (eller annan korv)
1 paket djupfrysta ärtor (250 g)
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull.
Blanda ner riset och rör om.
Häll i buljongen.
Salta och krydda.
Koka på svag värme under lock ca 15 min.
Skä korven i bitar.
Lägg korv och ärtor ovanpå riset.
Låt allt koka tills riset är klart och korvarna varma, 5-10 min