Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 purjolök
smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
1 l fiskbulong (tärning)
2-3 kokta potatisar
1 paket djupfryst torskfilé, ca 300g
ca 300 g djupfrysta soppgrönsaker
salt
peppar
finhackad persilja
Ansa och strimla purjolöken.
Fräs den mjuk i lite fett i en kastrull.
Strö över mjölet och rör om.
Späd med buljung och låt koka upp under omrörning.
Skala och skiva potatisen.
Skär fiskblocket i jämna små tärningar.
Tillsätt fisk, potatis och grönsaker i buljongen.
Låt koka på svag väme ca 5 min
Smaka av med salt och peppar.
Strö i rikligt med persilja.