|
|
Italienska cappuccinoskorpor 60-70 st
50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor
2 msk starkt kaffe
½ tsk salt
50 g mörk choklad
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumsvarmt.
Rör ihop smör, ägg, kaffe, farinsocker, salt, valnötter hackade i mindre bitar och hackad choklad. Blanda sist i mjölet hoprört med bakpulvret.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och forma till 3 ganska smala längder som läggs på plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper.
Grädda i 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skärs diagonalt till skorpor. Lägg tillvaka dem på plåten och rosta dem cirka 7 minuter i samma ugnsvärme som tidigare. Sänk sedan värmen till 100 grader och torka skorporna med luckan på glänt i ungefär 10 minuter.
|
|