Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 medelstor lök
2-3 msk smör
1-1 ½ liter kantareller eller trattkantareller
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
1 buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
1 msk torr sherry eller ½ msk konjak
1 dl vispgrädde
salt efter smak
Gör så här:
1. Hacka löken fint och låt den fräsa i smöret i en kastrull utan att
få färg
2. Rensa kantarellerna och grovhacka dem
3. Lägg svampen i
kastrullen och låt den gräsa med i några minuter
4. Strö över mjölet
och rör om så att det blandar sig
5. Späd med vatten, lägg i
buljongtärningen och låt soppan koka på svag värme i cirka 15 minuter
6. Sätt till sherry eller konjak, smaka av och blanda till sist ner
grädden