Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Havretekakor

havretekakor - 16 st

4 dl kokande vatten
4 dl havregryn
25 gr margarin
2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk sirap
50 g jäst
ca 11 dl vetemjöl special



Häll det kokande vattnet över havregrynen. Klicka i margarinet och rör om. Låt stå i 30 minuter.

Tillsätt salt, vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta mjölet. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla bullar och platta ut till tekakor.

Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°.



SOFIE24
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N