Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sushi gjord på 6 dl Japanskt ris till fyra personer.
10 st Nori
150-200 g gravad lax
9 st Krabbpinnar
½ st Avokado
1 burk Tonfisk
2 msk Majonnäs
1 knippe Gräslök
1 flaska Japansk soja
1 tub Wasabi
1 burk Inlagd ingefära
Strimla laxen i 1cm breda bitar
Blanda tonfisken och majonnäsen
Skiva avokaden
Lägg en nori på en makisu
Bred ut riset på norin och lägg sedan – på ena sidan - laxen, krabbpinnar och avokado eller tonfisk,majonnäs och gräslök på riset
Börja sedan rulla makisu. Den skall rullas hårt. Använd båda händerna, annars går den lätt i sönder.
Dela rullen i c.a. 2 cm breda bitar
När man gör Sushi är det viktigt att man har våta händer. Torra händer gör att riset klibbar fast vid dina fingrar och fisken blir torr.