Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Detta behövs till 12 bitar:
200 g digestivekex
75 g smält smör
100 g vit choklad
400 g philadelphiaost
250 g kesella (10%)
1 dl strösocker
3 ägg
Topping:
4 dl creme fraiche
1 vaniljstång
Dekor:
Jordgubbar, färska fikon,
färska ätliga eller kanderade blommor
Gör så här:
1.Värm ugnen till 175 grader. Smula kexen och häll på smält smör
2.Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant.
3.Grädda bottnen i ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
4.Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
5.Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner chokladen och äggen.
6.Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt kallna.
7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar, fikon och ev blommor.