Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morot och apelsinmarmelad

1/2 kg morötter
3 apelsiner
4 dl vatten
9 dl socker
1 tsk citronsyra

Skala, skölj och riv morötterna grovt.
Riv apelsinskalet fint.
Lägg det rivna i en kastrull tillsammans med vattnet och koka det mjukt. Pressa saften ur apelsinerna och häll i kastrullen tillsammans med socker och citronsyran.
Koka långsamt i 45 minuter under ständig omrörning.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.



brittmarie
 

 
 
 

  Morot och apelsinmarmelad | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt

Detta receptet verkar ju enkelt och bra för mig som är nybörjare inom marmelad kok världen.



Hur länge håller sig marmeladen ungefär?

SOFIE24





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N