Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ca 700g benfri mittbit av färsk laxfilé
½-1 tsk salt
ca 1 msk olja till pensling
150g gorgonzola
2/3 dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa osten och blanda med ingredienserna till fyllningen. Rensa och putsa laxen, dela den i 4 lika stora delar. Lägg skivorna med skinnsidan ner på en skärbräda och skär ett snitt mitt uppe i varje skiva så att det blir som en ficka. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form, och fördela ostmassan i fickorna. Pensla laxfiléerna med olja samt salta en aning.
Ställ formen i ugnen och baka laxen i 6-8 minuter.
Sås:
1½ dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
massor av gräslök
lite cayennepeppar
Koka ihop vinet och fiskbuljongen till 1 dl. Rör i creme fraiche, gräslök och lite cayennepeppar.