Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
det är en god svamp
dela hatten o se efter om den är fin ,,så behövs de ingen mer rensning skivorna kan du låta sitta kvar
foten brukar jag torka o använda som krydda i olika såser eller så
då mal jag den
hatten
stek den på båda sidor i smör ,med en gnutta salt så den blir lite gyllene o ät den istället för köttbiten
eller
gör en suffle med stuvad fjällis till
till stuvningen
1/1 liter stoltfjällskivling
1/2 liter mjölk
2msk vetemjöl
1 kkp tunn grädde
salt
till sufflen
1msk smör
2kkp mjölk
1kkpvetemjöl
salt
3ägg
till formen
smör o ströbröd
skär svampen i tärningar
o låt koka sakta mjölken minst en halvtimme
vetemjölet vispas i grädden o häll i det o smaka av
till sufflen vispas mjölken o mjölet till en smet
slå smeten i en kastrull tillsammans med smöret
rör om med en träsked
tills smeten tjocknar o släpper pannan
Obs svag värme
låt smeten svalna o smaka av den
rör ner de tre ägggulorna en i taget
äggvitorna slås till hårt skum o rörs sakta ned
sen häller man smeten i en smord o bröad hålform
sufflen gräddas i vattenbad i ugnen ca tjugiominuterca 175 gr
pröva med en sticka om den e klar
stjälp upp den på ett serveringsfat o hällsvampstuvningen i mitten o runtikring