Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 msk olja
½ tärning hönsbuljong
1 dl vatten
½ röd paprika
½ dl matlagningsgrädde
1 tsk curry
paprikapulver
salt
peppar
Skala och finhacka löken. Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Värm olja i gryta och fräs löken mjuk.
Strö över curryn och bryn en stund. Lägg i kycklingen i curryblandingen och låt den få färg.
Smula över buljong och slå på vatten. Låt småputtra i ca 5-10 min.
Kärna och strimla paprika.
Tillsätt grädde till kycklingen, och rör sedan ner paprikan. Låt småputtra ca 5 min.
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
Servera med kokt ris.