|
Tacopaj | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj
MUMS, älskar tacopaj trots att det inte är det nyttigaste som finns. Det finns nog en uppsjö med olika varianter på tacopaj. Man kan ju i prinicp ha i allt som man brukar ha som tacotillbehör. Sallad och kurka kan man ju ha på sidan om förståss. Jag brukar göra så här:
valfri pajdeg
köttfärs med massa tacokrydda
lök
ost
majs
creme fraiche
lökringar
paprikaringar
tomatskivor
Och så en STOR och härlig sallad till!
tacopaj
Jag hittade ett annat recept i mina gömmor på tacopaj
Degen:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl créme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
Garnering:
1 rödlök
8 peparoni
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1.Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2.Häll i mjölken och rör ihop.
3.Tryck ut degen i en form med lite högre kanter.
4.Hacka löken.
5.Stek köttfärsen och löken,pressa i vitlöken.
6.Tillsätt tacokryddan och vattnet.
7.Låt puttra tills nästan allt vatten är borta.
8.Häll köttfärsen i pajskalet och lägg på hackade/skivade tomater.
9.Blanda ihop créme fraichen,majonäs och osten och bred ut över tomaterna.
10.Grädda i ugnen i 12-15 min tills ytan fått fin färg.
Jag har en variant där det enda som skiljer sig från ditt recept är toppingen. Istället för att ha svartpeppar och jalapeños i creme fraichen och majonnäsen så har jag 2 dl riven ost och 3 grovhackade tomater. (behövs då ingen ost överst). Jättegott!
|
|