Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tacopaj

Deg:

4 dl vetemjöl
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Blanda ihop till en deg. Tryck ut i en smord pajform.

Fyllning 1:
400-500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 msk tacosås
olja till stekning

Hacka lök och bryn tillsammans med köttfärsen. Blanda i kryddorna och såsen och slå på vattnet. Låt puttra en liten stund. Lägg fyllningen i pajskalet.

Fyllning 2:

2 dl creme fraise
4 msk majonnäs
1 krm svartpeppar
1 hackad jalapeno eller cayennepeppar efter smak

Blanda ihop och bred ut över köttfärsfyllningen.

Täck med riven ost.

Grädda i mitten av ugnen 220 grader, 15-20 min.



 

 
 
 

  Tacopaj | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj

MUMS, älskar tacopaj trots att det inte är det nyttigaste som finns. Det finns nog en uppsjö med olika varianter på tacopaj. Man kan ju i prinicp ha i allt som man brukar ha som tacotillbehör. Sallad och kurka kan man ju ha på sidan om förståss. Jag brukar göra så här:

valfri pajdeg

köttfärs med massa tacokrydda

lök

ost

majs

creme fraiche

lökringar

paprikaringar

tomatskivor



Och så en STOR och härlig sallad till!




tacopaj

Jag hittade ett annat recept i mina gömmor på tacopaj



Degen:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g margarin

1,5 dl mjölk



Fyllning:

500 g köttfärs

1 msk olja

1 lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

3 tomater

2 dl créme fraiche

4 msk majonäs

2 dl riven ost



Garnering:

1 rödlök

8 peparoni



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1.Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

2.Häll i mjölken och rör ihop.

3.Tryck ut degen i en form med lite högre kanter.

4.Hacka löken.

5.Stek köttfärsen och löken,pressa i vitlöken.

6.Tillsätt tacokryddan och vattnet.

7.Låt puttra tills nästan allt vatten är borta.

8.Häll köttfärsen i pajskalet och lägg på hackade/skivade tomater.

9.Blanda ihop créme fraichen,majonäs och osten och bred ut över tomaterna.

10.Grädda i ugnen i 12-15 min tills ytan fått fin färg.

SOFIE24



Jag har en variant där det enda som skiljer sig från ditt recept är toppingen. Istället för att ha svartpeppar och jalapeños i creme fraichen och majonnäsen så har jag 2 dl riven ost och 3 grovhackade tomater. (behövs då ingen ost överst). Jättegott!

Skånekatten





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N