Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
snodd från odla forumet som snott den från året runt som sno.........
:lol:
Iallafall åt jag den igår o det smakade ljuvligt
men hon hade haft nån droppe rödkaramellfärg i såsen bara för ögats skull
Rabarberparfait
150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl rosa florsocker
1 ½ dl vaniljvisp
Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skal av 1 rabarberstjälk
Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor och florsocker.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.
Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.
Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.