Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberparfait

snodd från odla forumet som snott den från året runt som sno.........
:lol:
Iallafall åt jag den igår o det smakade ljuvligt
men hon hade haft nån droppe rödkaramellfärg i såsen bara för ögats skull

Rabarberparfait

150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl rosa florsocker
1 ½ dl vaniljvisp

Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skal av 1 rabarberstjälk

Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor och florsocker.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.

Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.



oldwolfie
 

 
 
 

  Rabarberparfait | Recept | Efterrätter | Glass

Kan bara hålla med om att den är helt ljuvlig. Riktig sommarglass. Gjorde den efter att ha läst receptet på Odla.

Nu finns det en till omgång i frysen.

Lagoma portioner av rabarber finns också där så att jag kan få uppleva sommaren även under vintern.

brittmarie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N