Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 dl långkornigt ris
1 purjolök
2 paprikor, gärna olika färger
400 g köttfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl crème fraiche med paprika och chili
persilja
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs purjolök, paprika och köttfärs i olja tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Vänd ner det färdigkokta riset och crème fraichen i blandningen. Klipp över persilja och servera med sallad och bröd.