Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Vet inte om det här hamnar på fel ställe :?: :?: :?:
ÖRTVIN DESSERTVIN
Ett stort durkslag örter ca 1½ L Citronmeliss och Salvia mest Citronmeliss
5 L Kokande vatten
10 dl Okokt ris
2 st Apelsiner i klyftor med skalet på
1 kg Farinsocker
2 kg Socker
50 gr Jäst
Skölj örterna lägg dem i en stor hink. Häll kokande vatten över. Låt stå och dra 1 dygn. Sila bort örterna tillsätt ris, apelsinklyftor, socker och farin. Smula ner jästen. Rör runt tills jästen löst sig. Låt jäsa under handduk i 14 dagar. Sila ner i en damajeanne eller hink och låt stå 2-3 veckor. Slanga upp på flaskor så bottensatsen ej följer med.
Vinet är klart att drickas men blir godare om det får lagras några månader. Vill man ha något strävare vin byt ut apelsiner mot citroner
Örtvin Dessertvin | Recept | Drickbart | Vin
det blir nog bra här o de syns ju nu att de va du som la in det :)