|
|
Ansjovis- och basilikatårta
Botten:
12 digestivekex
75 g smält smör
Smula kexen med hjälp av en mixer, tillsätt det smälta smöret. Tryckt ut i en springform som är täckt med plastfolie.
Ansjovislager:
2 gelatinblad
1 dl gräddfil
2 dl lätt crème fraiche
1 schalottenlök
100 g ansjovisfilé
2 msk ansjovisspad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka lök och ansjovis och blanda med gräddfilen. Smaksätt med ansjovisspadet.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan.
Smält gelatinbladen på svag värme i en kastrull, tillsätt crème fraichen och rör slätt.
Blanda i ansjovisröran.
Obs! Se till att crème fraichblandningen inte är för varm när du blandar i ansjovisröran.
Häll i springformen, ställ kallt cirka 30 minuter.
Basilikalager:
2 gelatinblad
1 kruka basilika
1 dl gräddfil
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
vitpeppar
Lägg gelatinen i kallt vatten.
Mixa basilikan med gräddfilen till en grön sås.
Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladet och krama ur vätskan.
Smält gelatinbladen på svag värme, tillsätt crème fraiche, blanda i basilikasmeten.
Häll smeten ovanpå ansjovislagret, ställ kallt minst fyra timmar.
(Denna tårta går bra att göra minst två dagar innan).
|
|