|
|
Snickersrutor i långpanna
Botten
150g margarin
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Kolasås
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g margarin
3 dl salta jordnötter
Chokladglasyr
150 g margarin
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker
Botten Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 175º. Smält margarinet, vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat margarin. Häll smeten i långpannan och grädda tills den börjar få färg. Låt kakan svalna. Hacka jordnötterna grovt.
Kolasås Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och koka ca 10 min till 120° (då den börjar tjockna). Tag av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret och klicka ner smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen. Strö över de grovhackade jordnötterna.
Glasyr Smält margarinet i en kastrull, tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning och hetta upp glasyren, (utan att koka) så att den blir blank. Låt den svalna någon min och bred den sedan över kakan. Ställ kakan svalt för att stelna. Skär den sedan i bitar.
|
|