Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
300 g torkad spagetti eller 500 g färsk
350 g sidfläsk i tärningar
3 ägg
1-2 vitlöksklyftor, strimlade
1 dl riven parmesanost
salt
peppar
Stek fläsket i en torr stekpanna. Tillsätt vitlöken när fläsket är nästan klart och låt den steka med i några min. Koka pastan ”al dente”, dvs. så att den fortfarande har ett tuggmotstånd. Vispa äggen lätt. Häll av vattnet från pastan och blanda den med det stekta fläsket, äggen samt riven parmesan. Smaka av med salt och peppar och blanda ordentligt. Servera på varma tallrikar med extra riven parmesan