Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g Pastahattar
1 liten purjolök
1 paket (ca 240 g) viltskav t ex ren
1 msk smör eller margarin
½ köttbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk messmör
1 tsk soja
salt och peppar
Till servering:
lingon Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Hetta upp smör eller margarin i en stekpanna och fräs viltskaven. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Smula i buljongtärningen och rör i crème fraiche, mjölk, messmör och soja. Låt sjuda (koka på svag värme) under lock ica 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan, eller servera pastan till. Garnera gärna med lingon och servera med ett gott bröd.