|
|
Exotiska mandelmuffins (16 st, vanlig storlek)
Exotiska mandelmuffins 16 st, vanlig storlek
300 g mandelmassa
1 lime (saft + skal)
3 ägg
1 dl riven kokos
3 msk potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1-2 msk pressad saft av lime
Ev någon droppe grön eller röd hushållsfärg
Riv mandelmassan på rivjärn. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda mandelmassan med limeskal och äggen, ett i taget. Blanda samman kokos, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i dubbla bullformar av papper ställda på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 225° , cirka 10 min. Låt kallna på galler. Blanda florsocker och lime saft till en slät glasyr. Färga den eventuellt svagt grön eller röd med hushållsfärg. Bred lite glasyr i mitten på muffinsen, men inte ända ut i kanten. Servera muffinsen till te, kaffe eller saft.
|
|