Kommentarer Mycket gottDenna limpa bakar jag nog fem eller sex gånger per år. Supergod./// Rickard Visa artikel HolländareHolländare var en blandning mellan kaka och muffins förmodligen gjord på kaksmulor eller skorpmjöl. Smakade lite av pepparkaka och toppad med vit glasyr. Ingen mördegsbotten, påminner om Runebergstårta till utseendet./// Gudrun Visa artikel
Det ska bli spännande med detta recept! Har en gång ätit världens godaste kubb o har letat förtvivlat efter receptet, hoppas på tur🍀
/// Agda Visa artikel OgräsKirskål ett ogräs som många har i sin trädgård. Det går att göra chips med grönkål eller andra goda ogräs som brännässlor maskrosor mm/// Webmaster Visa artikel GravlaxsåsDet här receptet gjorde jag första gången för nästan 40 år sen. Ursprungligen från Arla.Bästa såsen. Tack för receptet idag. Hade inte måtten. Nu ska det hackas :) /// Louise Visa artikel ReceptHej Anneli, är det detta recept? https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2632 Mvh jimmy Visa artikel Hotan totanJag älskar verkligen hotan totan men jag skulle ta dubbelt så mycket havregryn som socker så 2 dl havregryn blir 1 dl socker/// Hotan totan Visa artikel HolländareHolländare Recept:Ingredienser: Mördeg 2 ½ dl vetemjöl 100 g rumsvarmt smör 3 msk strösocker 1 äggula Kakdeg 300 g färdig tårtbotten eller sockerkaka 2 ägg 200 g rumsvarmt smör 150 g strösocker ½ tsk hjorthornssalt 1 msk kanel Glasyr 2 dl florsocker Ca 2 msk vatten Instruktioner: Ugn 180 grader. Mördeg: Nyp samman ca 2 dl av vetemjölet med det rumsvarma smöret och socker i en bunke. Arbeta samman ingredienserna med händerna. Tillsätt äggulan och resten av mjölet. Degen ska bli smidig, inte smulig. Därför tillsätts inte allt mjöl på en gång. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem i botten på stora muffinsformar. Kakdeg: Smula ner tårtbotten i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör om väl. Kavla ut till en ca 1½ cm tjock platta och ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem i muffinsformarna. Grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna. Rör samman ingredienserna till glasyren och glasera kakorna med den. /// Lisa Visa artikel Holländare receptHär finns recept:https://www.matklubben.se/recept/hollaendare-16657 /// Birthe Visa artikel HolländareDetta var på 50-talet. Huset där bageriet låg är rivet för länge sedan. Har frågat men ingen konditor känner igen kakan Holländare.Berith /// Berith Visa artikel HolländareKommer ihåg kakan från ett bageri Järnvägsgatan i Strängnäs. Mördegsbotten, deg blandat med kaksmulor tror jag. Mycket god.Söker receptet.../// Berith Visa artikel Glass i glassmaskinIngredienser till 4 Portioner:2 st äggulor 2.5 dl mjölk 1.5 dl vispgrädde 1 dl strösocker Så här gör du: Vispa äggulor och socker tills blandningen är lätt och luftig. Tillsätt mjölk under omrörning. Vispa grädden nästan hård. Rör ner grädd i de övriga ingredienserna och blanda väl. Smaktips: (Smaktillsatserna sätts till glass-smeten efter ungefär halva tiden i maskin. ) Hackade valnötter Hasselnötter Jordnötter Hackad kanderad frukt Hackad choklad mm använd fantasin :-) /// Erik Visa artikel |