Kommentarer av Mahogny
Du kan ju ha en färdig potatisgratäng klar att bara skjutsa in i ugnen för att värma på.
Och servera kallskuret och sallad till. Helstekt eller grillad fläskfilé som först legat i någon god marinad och skivas upp kall. Lufttorkad skinka, några goda korvar som går snabbt att steka, lite ost, kex och bröd. Jag köpte rökt fläskfilé i affären vid något tillfälle som var väldigt god att äta kall. Visa artikel chipsgratängNågot annat som jag själv tycker är syndigt gott men fett ärchipsgratäng. Brukar steka fläskfilé i skivor. Kryddar. Lägger dem i botten på en ugnsfast form. Sedan lägger jag ett lager grillchips eller pepparchips över så att det fyller upp till kanten. Blandar 3 dl matlagningsgrädde och en burk creme fraiche som jag häller över alltihopa. Sedan får det stå i ugn, 225°, tills det puttrat lite och de flesta av chipsen har blivit mjuka (15-20 min). Gott med grönsaker och dipp till det. Gurka, morot, blomkål...för den som vill alltså. :) Visa artikel Pita - picknick-matHejsan!Något som jag gillar är pitabröd fyllt med något gott! Jag brukar strimla 3-4 kycklingfiléer. Bryner dem. Kryddar lite. Lägger åt sidan. Fräser röd och grön paprika i strimlor + 1-2 strimlade gula lökar tills det är mjukt. Sedan slår jag på någon dl matlagningsgrädde, 1-2 msk soja (gillar mycket sojasmak i det här så det åker oftast i lite till). Och så lite sambal oelek efter tycke och smak. Lite hetta gör inte mig något! Saltar peppar lite. Slår på mer grädde vartefter det har puttrat ihop sig. Det ska vara en ganska fast "sörja" men ändå liiiite lite rinnigt. Värmer pitabröd, skär upp dem, stoppar i mojset. Så kan ju den som vill peta ner lite sallad, tomater och färsk paprika eller annat gott oxå. Dottern som inte vill ha paprika eller lök brukar få några kycklingbitar, lite fetaost, några tomatskivor eller vad hon nu vill ha i sina pita. Detta brukar vara vår picknick-mat till stranden oxå. Jättegott att riva av folien runt dem och sätta i sig efter ett kallt bad när man sitter i solen! Visa artikel MmmDet här är väldigt goda och enkla kakor.Min 7-åring älskar att baka och hon gav sig på sådana här nästan helt själv. :) Vi hade bara florsocker med citronsmak hemma men det blev jättegott det med! Visa artikel
Haha jaa :)
Ibland bara måste man... Mmm gott blev det! Äpplen med smak av kardemumma var inte alls dumt sådär mitt i natten! Visa artikel
Mmm....
Vi är trötta på vintermörker och slask. Förra helgen vräkte det ner snö här och lade ett tjockt lager på marken. Men det smalt bort lika fort igen! Idag är det underbart skönt ute. Blev lite röd om armarna i solen. Så tog jag och sambon en åktur på grusvägarna med vår röda Amazon. Härligt! 8) Visa artikel
Tack så myycket :)
Javisst gör det! Det finns en gammal, liten, kvadratisk sandlåda i kanten på tomten. Där ska jag odla lite tänkte jag. :) Underbart! Visa artikel Äntligen!Nu äntligen är våren på väg!I onsdags satt jag och sambon UTE och åt i solen! Det var 27 grader varmt mot väggen där vi satt. Jag såg små blad och blomster leta sig upp i kanten på gräsmattan och kvittrade förtjust över det! Trodde aldrig att all denna snö skulle smälta bort men nu är det bara några små högar kvar där de var som störst. Måtte det inte komma mer! Man vet ju aldrig med april... Visa artikel MmmDet där lät mycket gott!Måste testas! Kirsch Vieux...är det något alkoholhaltigt av något slag? Visa artikel Ny för dagen!Hej!Reggade mig idag då jag hamnade här av en slump då jag sökte efter recept på flädersaft! Underbar sida! Ny favorit! Jag flyttade till Ljungsarp i Tranemo kommun (Västra Götaland) strax innan jul 2005. Sambon hade då fått jobb här nere. Vi kommer ursprungligen från Finspång, Östergötland 25 mil härifrån. Ett fint radhus med stor tomt hittade vi som dottern kan skutta omkring på i sommar! Den 18/4 börjar jag en svetsutbildning i Borås och när den är färdig har jag arbete på ett företag här i Ljungsarp som just svetsare. Det känns finfint med ett karriärbyte! Intressen är mat, mat, mat och mer mat. Äta och laga. Baka. Gillar även att se på film. Läsa böcker. Spela dataspel och husera om på Internet. 27 år gammal (ung) är jag. Visa artikel
Jag har ett recept som jag gjort om.
Från början är det gorgonzola på gratängen men jag är mer en brie-fantast så jag bytte: Ingredienser: 1 kg potatis 300 gr purjolök 3 dl mjölk eller grädde Salt Vitpeppar Torkad timjan 1 dl creme fraiche Matfett att smörja formen med Ca 200-300 gr brie Gör så här: 1. Skala och skiva potatisen tunt. 2. Ansa och skölj purjon. Dela den på längden och skär den i ca centimeterbreda strimlor. Lägg dem i rikligt med kallt vatten. 3. Koka upp mjölken, lägg i potatisen och låt sjuda tills skivorna mjuknar men fortfarande har tuggmotstånd. 4. Låt purjob rinna av och blanda den med potatisen och låt det hela få ett uppkok. 5. Ta kastrullen från värmen och blanda i creme fraichen, salt och kryddor. Skulle blandningen kännas för "fast" späd med mer mjölk. 6. Smöra en lagom stor gratängform, häll i blandningen och jämna till ovansidan. 7. Fördela brien i skivor eller klickar över ytan (genom att doppa kniven i varmt vatten underlättar man skärandet). 8. Gratinera i mitten på ugnen, ca 20-30 minuter vid 100 grader, och sedan ca 10 minuter i 150 grader, eller tills gratängen fått en vacker färg. Man får hålla lite koll på osten. Visa artikel
Vet inte vilket recept du eftersöker men här är två av mina:
Ingredienser: 100 g choklad, ljus 2,5 dl cornflakes Tillagning: Smält chokladen i vattenbad eller micro. Krossa cornflakesen. Rör ihop och stryk ut så tunt det går på smörpapper, 1-2 mm. Skär ut 12 plattor, ca 6*8 cm. ------------------------------------ Ingredienser: 100 g mörk choklad 10 g vit choklad , till valfritt mönster i den märka chokladen Tillredning: Smält den mörka chokladen i vattenbad eller micro. Häll chokladen på ett smörpapper, bre ut det tunt. Strö över den rivna vita chokladen. Lägg in arket i frysen så att chokladen stelnar. Visa artikel Mmmm...Jag är ny här och passar på att göra mitt första inlägg just här. :) Godis är gott! Chips, dipp, popcorn, smågodis och cola...det är givet för en filmkväll.Så brukar vi även äta tacos eller något annat kladdigt och gott. Jag gör ibland pitabröd fyllda med en röra på kyckling, paprika, lök, grädde, soja och sambal oelek som fått puttra ihop en stund. Väldigt gott och enkelt att sätta i sig till en spännande rulle och skölja ner med öl eller cola! Visa artikel |