Recept

  Kommentarer av Eva St

Vi hade Italiensk buffe´på en gourmetmiddag jag var på i vintras och där gjorde vi Potatischeesecaken b.la den ligger under rubriken Potatis



Det är ju visserligen ingen paj men den var mycket god och uppskattad till buffen

Här kommer receptet igen



--------------------------------------------------------------------------------



POTATISCHEESECAKE



8 bitar



Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta



700 gr Kokt potatis

400 gr Färskost t ex Philadelphiaost

3 st Ägg

2½ dl Creme Fraiche

300 gr Riven Västerbottenost

6 st Salladslökar

Salt

Peppar



GARNERING



200 gr Färskost med gräslök

9 st Stora Kapris

Mejram

Paprikabitar



Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.



Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.



Garnering

Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar



Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god

Eva St

Visa artikel


Du nu hänger även jag med. Påsken är snart över och äggtoddyn med så cellen har trillat på plats igen. Tack för hjälpen

Eva St

Visa artikel


Låter ju kanongott och kul. Tack för den Tinaz

Eva St

Visa artikel


Glad Påsk från mig med men jag har nog fått äggtoddy i hjärncellen jag har för jag hänger inte med på vad du menar med klistrad :?: :?: :?:

Eva St

Visa artikel


EN RIKTIGT RIKTIGT GOD OCH GLAD PÅSK FRÅN MIG MED

Eva St

Visa artikel


Toppen låter ju både gott och nyttigt Vilken kombination alltså :apple: :apple2:

Eva St

Visa artikel


Förstår också att det beror på hur matfriska gästerna är men tänkte just att du hade en ungefärlig uppfattning. Den låter jättegod och ska provas fram i sommar

Eva St

Visa artikel


Hur många är många ungefär?????

Eva St

Visa artikel


Gött å höra att det går åt rätt håll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Sköt om er så länge!

Eva St

Visa artikel


Stämmer säkert att den håller sig i tre veckor det är bara det att den är försvinnande god så jag har aldrig lyckats få något kvar så länge.

Låter jättegott att ha den på grovt bröd. Den är inte fel att ha som mellanmål heller och än har jag inte hittat någon maträtt den inte passar till

Eva St

Visa artikel


:lleaf:





Då skickar jag er en riktigt stor krya-på-er hälsning





:leaf:

Eva St

Visa artikel


Måste bara tala om att nu har vi kört recept nr 3 hela veckan i Sälen och det är bara sååå gott !!!!!!!!!!!!!!!!



Rekommenderas verkligen :vine:

Eva St

Visa artikel


Du är ju suverän!!!!!!!!!

Eva St

Visa artikel


Är det bake off -bullarna du menar är det ju helt ok

Eva St

Visa artikel


Här en annan variant

Skiva Falukorven nästan ända ner och lägg en äppelskiva och en tomatskiva i varannan och en skiva ost i varje och gratinera i ugnen

Gott och mycket enkelt

Eva St

Visa artikel


:36_4_9:



Den var så god så jag blev så här glad :smil18:

Eva St

Visa artikel


Lägg in det på efterlysningar så har du bättre chans att få svar tror jag

Eva St

Visa artikel


LOTTA Du är en ängel. Sälenveckan är räddad TUSEN TACK

Eva St

Visa artikel


Tusen Tack Lotta!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eva St

Visa artikel


Tack för detta trösterika svar

Eva St

Visa artikel