Recept

  Kommentarer av Millas

Här har du ett recept!!



Hoppas det är det du söker?!!



Struvor



Det här behövs för ca 20 st:

1 äggula

2 msk socker

2 dl gräddmjölk

2 dl vetemjöl

Fritering:

kokosfett eller matolja







Gör så här:

1. Rör samman äggula med socker, gräddmjölk och mjöl till en slät smet.

2. Häll smeten i en skål som inte är mycket större i diameter än struvjärnet.

3. Hetta upp fettet till 180° och låt struvjärnet vara i friteringsgrytan medan fettet blir varmt.

4. Ta upp struvjärnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten. Håll järnet över friteringsgrytan en liten stund så att smeten stelnar.

5. Fritera struvorna guldgula ca 1 minut. Tag upp järnet och lossa struvan med hjälp av en gaffel. Låt kakan rinna av på hushållspapper.

6. Värm järnet mellan varje struva. Doppa eventuellt de färdiga struvorna i strösocker. Förvara kakorna kallt.





Mvh Milla


Visa artikel


Re: Kall eller varm sås

="SOFIE24"
Efterlyser recept på sås som passar till ungsbakad lax.

Är trött på vanlig Hollandaise sås.






Hej Sofie24!!

Här kommer ett förslag från mig!! Den här såsen är super god!!





En god kall sås!!!



1/2 st finhackad gul lök

1-2 msk olivolja

1 tsk curry

1 krm gurkmeja

1-2 dl rivna äpplen

3 dl turkisk youghurt

salt & peppar





Hacka löken. Bryn i oljan i stekpannan och krydda med curry, gurkmeja, salt och peppar. Blanda i rivet äpple och yoghurt.



Hoppas det smakar!!!


Visa artikel


Re: Operatårta

="sarika_83"
Jag tänkte baka Operatårta när jag fyller år om ca en vecka, men jag hittar inga recept på det. Iaf inte det som jag anser att Operatårta är, dvs Chokladprinsesstårta med vitt marsipanlock.



Antar att jag själv kan komponera ihop ett recept, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det är i en sån. Botten ska vara av sockerkakstyp men med chokladsmak. Sen är jag osäker. Tror att det är vanilj/marsankräm och "chokladfluff" men är det mer? Sylt?



Någon som har ett recept?

Hittade ett här under tårtor, men det var inte riktigt vad jag sökte.




Hejsan!! Operatårta är en Prinsesstårta, fast den har bara 2 bottnar men det är samma fyllning!! Prinsesstårtan har 3 bottnar!! Det är den enda skillnaden!!



Hoppas att du lyckas göra en nu!!

Mvh Milla


Visa artikel


Re: GLÖDHOPPOR!!!-RECEPT!

="zizzi85"
Hej! Jag minns mycket väl när min mamma gjorde glödhoppor när jag va liten. Det tar ganska långt tid men det är det värt när man äter en nystekt glödhoppa med ost på *MUMS*

Har fått receptet av mamma och gjorde det en gång och de gick åt på nolltid.



GLÖDHOPPOR MED JÄST!



100 gr. smör

1 liter mjölk

½ pkt jäst

1 tsk salt

1 dl socker

4 msk sirap

1 tsk hjorthornsalt

4 dl grahamsmjöl

4 dl rågsikt mjäl

14 dl vetemjöl



Låt degen jäsa ½ timme. Dela upp degen och kavla de runda, gräddas i stekpannan 2 minuter på var sida i matolja. OBS: på låg värme!



Detta blir en stor sats...






Tusen tack!!!! Det var som att åka tillbaka i tiden!!!! Smakar precis som när jag var liten!!!



Tusen tack igen!!!! //Milla


Visa artikel


Brunchbröd!!

Här kommer brödet du letat efter!!!!! Lycka till med baket!!



Brunchbröd



Blanda mjölet i en skål med vattnet, jästen, sockret och saltet. Rör om med gaffel. Mjöla bakbordet, lägg upp degen på det och knåda den väl. Dela den i 2 delar. Kavla ut den ena delen tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.



Det salta brödet:

Fördela parmaskinkan på degen. Lägg de hela äggen ovanpå i en rad. Skiva mozzarellan. Riv över rejält med parmesan. Riv över basilikabladen, strö över de soltorkade tomaterna.



Rulla ihop allt på längden som en rulltårta. Kläm ihop "sömmen", och kläm ihop ändarna till en krans. Stryk olivolja över kransen. Grädda i 180 grader i 35 min.



Det söta brödet:

Kavla ut den andra degbiten på samma sätt. Bred på chokladkräm eller sylt och lägg på 1 skivad banan och strö över hasselnötterna. Rulla ihop och forma som en snäcka. Grädda i 180 grader i 35 min.

Degen:

1 kg vetemjöl special

6 dl handljumt vatten

50 g färsk jäst el. 1 påse torrjäst

2 msk socker

2 strukna msk havssalt

extra mjöl till utbakning



Det salta brödet:

10 skivor parmaskinka

8 stora ägg, kokta i 8 min., skalade

2 mozzarellor

2 nävar nyriven parmesan

2 nävar färsk basilika

soltorkade tomater i olja

rosmarinkvistar

olivolja, extra jungfru-

salt och nymalen svartpeppar



Det söta brödet:

1/2-1 burk nötchokladkräm på burk (Nutella)

1 banan

1 handfull hasselnötter






Visa artikel


Re: Kanelbågar

="lovisa"
Kanelbågar



4 ½ dl vetemjöl

1 dl socker

200 gr margarin

1 tsk kanel



Garnering:

2 tsk kanel

2 tsk socker



Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla degen till finger tjocka längder

och skär dem i ca 5 cm långa bitar, skär 3 snitt i ena långsidan på varje bit, doppa i kanel/socker blandningen och lägg dem lätt böjda på plåten. Grädda i 175°.



Receptet är från http://hem.passagen.se/inga/kaka.htm




Super goda!! Dom blev upp ätna direkt på min sons kalas!!!! Tack för receptet!!!!


Visa artikel


="webmaster jim"
Hej,



Bra förslag, jag har lagt till en avdelning under:

Special recept för allergiker mm

Sockerfria recept för diabetiker mm



Det är lite tunt i den avdelningen just nu men vi hoppas på påfyllning Smile



Tack för förslaget Millas






Jag ska lägga in lite recept!! Har en del!! Var så god för förslaget, det bara slog mig här om dagen att det inte fanns!! Men du fixade det ju!! Tack!!!


Visa artikel


Re: Tunnbröd

="webmaster jim"
Hej,

Jag vet inte om det är just detta recept du söker men kanske.

Det finns fyra olika recept på tunnbröd här:

https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?t=1562








Tusen tack!!! Ska prova detta, hoppas att det är snarlikt det jag smakat på när jag var mindre!!!


Visa artikel


Re: Kan man?

="guesthouse"
Kan man frysa sådana här tro? De är ju så ljuvliga att man skulle vilja ha dem på lut i frysen... Very Happy






Jaa, dessa går att frysa!! Inga problem!! Jag brukar göra det!!


Visa artikel


Hej!!



Jag har bakat kakorna med mina barn och dom var helt lyriska över dessa goda kakor!!



Hoppas flera bakar dessa!!! Jättegoda kakor!!!


Visa artikel


Bara att baka på som vanligt... Bästa sättet för att kroppen ska ta upp linfröna och tillgodose sig alla vitaminer och näring så ska man köpa krossade linfrön.....



Men det är bara att hälla i och baka.. Jag brukar även ha in vetegroddar och byta ut vanliga mjölet mot graham eller kruska kli.. sådär några dl bara.



Super gott blir det och saftigt.. Och nyttigt!!


Visa artikel