Kommentarer av Ungfan ="lovisa" Jag har en megastor ugn, så min långpanna är större än exv pappas, som har en ugn som är mer "normal". Visa artikel Re: Leverpastej="Pimpim" Ett som gjorts i skolan är ur "Vår kokbok" och heter Danska Leverpastej: ca 200 gram späck vatten, salt ca 400 gram ungnötlever 1 medelstor gul lök 1½ dl mjölk 8-10 ansjovisfiléer 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1 tsk mejram ½ dl vetemjöl 2 ägg Formar:3 st à 6 dl, el 1 st på 1½ liter Ugn: 200 grader Skär bort ev svål och skär späcket i bitar. Koka dem 10-15 min i lättsaltat vatten (1 tsk salt/liter vatten). Tag bort ev. blodkärl och hinnor på levern. Skär i mindre bitar. Lägg bitarna i späckkastrullen så levern blir varm, ca 5 minuter. Häll av spadet.Skala och skär läken i mindre bitar och värm mjölken. Med matberedare: Använd stålkniv. Lägg i alltsammans utom mjölken och finfördela allt. Späd med den varma mjölken medan maskinen blandar och kör till smeten är helt slät. Den blir ganska tunn, men pastejen får rätt konsistens vid gräddningen. Har du en mindre mixer gör du på samma sätt, fast med en halv sats åt gången. Häll smeten i väl smorda foramr. Ställ i en långpanna och täck med folie och sätt in pannan i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten vid sidan av formarna, i långpannan. Grädda i vattenbadet, små formar ca 45 min, stor form ca 1 timme. Tag av folien mot slutet så pastejen får lite färg. Tag upp formarna ur vattenbadet och låt pastejen svalna innan den stjälps upp. Visa artikel Re: Kokböcker="ejjan" Jag gillar Jan Hedh. Hade det inte varit för att jag aldrig träffat honom samt att jag inte är redo för att stadga mig ännu, så hade jag lätt kunnat gifta mig med honom. Visa artikel Re: Fråga om linfrö="Pimpim" När jag bakar med linfrö har jag i fröna utan att göra något med dem innan. Det behövs inte. Jag har dock hört rykten om att man ska ha i fröna efter man har haft i mjölet, men jag brukar ha det i innan, för enkelhetens skull. Visa artikel |