Kommentarer av Skånekatten
Efter att ha letat i flera år så kom jag på den briljanta idén (duh!) att maila Expressen. De har sparat alla gamla recept så jag fick svar nästan direkt. Här kommer den underbart goda lasagnen!
Vegetarisk lasagne (4 port) Jättegod, och inte så mastig lasagne med grönsaker och keso. INGREDIENSER: 2 burkar krossade tomater 500 gram Keso naturell 1 liten zucchini 1 gul lök 1 klyfta vitlök olja eller smör, att steka i 2 msk färsk, hackad basilika (eller 2 tsk torkad) lasagneplattor, ca 12 stycken 200 g riven ost salt, svartpeppar Hacka lök och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i tunna slantar. Fräs lök och vitlök långsamt i lite olja eller smör utan att det tar färg. Tillsätt zucchinin i tunna slantar och låt få lite färg. Tillsätt basilikan och slå över de krossade tomaterna. Låt koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Täck botten i en gratängform med tomatsås. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och keso i tre lager. Täck det översta lagret med tomatsås och strö över osten. Grädda lasagnen i ugn, 200 grader, cirka 20-30 minuter. Visa artikel
Det här var faktiskt jättegott, även om jag i ärlighetens namn inte trodde så mycket på det. När jag smakade på marinaden så tyckte jag inte om det alls, så jag smulade i en hönsbuljongtärning och jäklar vad gott det blev. Den här rätten ska jag laga många gånger!
Visa artikel
Mmm...porterstek är så gott! Jag brukar även ha katrinplommon i grytan när jag kokar köttet. Dessa silar man sedan bort. Det ger väldigt god smak till såsen.
Visa artikel
Jag har en variant där det enda som skiljer sig från ditt recept är toppingen. Istället för att ha svartpeppar och jalapeños i creme fraichen och majonnäsen så har jag 2 dl riven ost och 3 grovhackade tomater. (behövs då ingen ost överst). Jättegott!
Visa artikel ="Bambis vän" Låter jättegott! Det ska testas Visa artikel |