Kommentarer av My©
Filet mignon Black & White Huvudrätt
4 Pers 300 g oxfilé 300 g kalvfilé 2 msk smör 1 brk sparris ½ brk krabba (190g), bitar 2 tomater, klyftade salt och peppar Tryffelsås: 20 g smör 1 msk mjöl 5 dl buljong (=vatten + buljongtärning) 1 dl madeira 1 tsk soja salt och peppar 30 g svart, finhackad tryffel (eller tryffelersättning) Smält smöret i pannan, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färg såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning. Bearnaisesås: 150 g smör 1 msk schalottenlök, finhackad 3 äggulor 3 msk vatten 3 msk ljus vinäger 1-2 persiljestjälkar eller -kvistar 5 krossade vitpepparkorn 1 msk persilja, finhackad smulad dragon Smält smöret och låt det svalna av något. Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vattnet återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen. Vispa i äggulorna. Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrull i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråla under kraftig vispning först en tunn stråle och sedan lite tjockare. Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank. Tillsätt persilja och dragon. Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater. Servera med pommes frites eller pommes château. Visa artikel
Hej,
Här är receptet: http://www2.oprah.com/foodhome/food/recipes/food_20050912_oatshoneypie.jhtml /L. Visa artikel |