Kommentarer av gulli G Pumpasoppa mitt receptJag gjorde min pupasoppa med hjälp av receptet på pumpapuré som jag hittade här på sajten, super gott. Jag fräste lite lök, morötter och lite kokossocker i en stor kastrull. Hade i vispgrädde, vatten och pumpapuren. Så enkelt och gott :-D Visa artikel chiagrötJag testade med vanlig mjölk och det gick lika bra.Rör gärna om efter någon timme för att slippa klumpar i gröten! Visa artikel GlühweinEtt till recept på GlühweinDet här behövs: skal av 1 citron skal av 1 apelsin 1 dl vatten 1 tsk kardemummakärnor 1 tsk kruddnejlikor 3 dl outspädd svartvinbärssaft 1 flaska rödvin Gör så här: Skölj frukterna väl och skala dem tunnt med potatisskalare. Koka upp vatten med kryddorna och tag sedan från plattan. Tillsätt skal, saft och rödvin och låt stå och dra i ca 12 timmar. Hetta upp och sila för servering. Visa artikel Gravad laxEtt till recept på gravad lax6-8 personer 1 kg lax (helst mittbiten) 15-20 vitpepparkorn 3/4 dl salt 3/4 dl socker rikligt med färsk dill Dela laxen från ryggen i 2 bitar. Tag bort alla ben, både stora och små. Krossa nu vitpepparkornen. Blanda ihop salt, socker och pepparkornen.' Gnid in laxen med blandningen. Lägg nu den ena laxbiten med skinnet neråt och täck rikligt med grovt hackad dill. Lägg på den andra laxbiten så att köttsida kommer mot köttsida och så att den tjockaste delen kommer mot den tunnaste. Strö nu över resten av saltblandningen och strö över mera dill. Lägg på en "tyngd" på laxen och låt stå 1 ca 1 dygn. Skrapa av kryddorna och skär laxen i tunna skivor. Visa artikel orange blossom alternativ 2orange blossom2 cl gin 2 cl Cointreau 2 cl söt vermouth garnering: cocktailbär Rör med mycket is. Servera i väl kylt cocktailglas med cocktailbär. Visa artikel Gröna hissen alt2Gröna hissen4 cl gin 2 cl grön Curacao pommac garnering: citronskiva cocktailbär Häll gin och likör över isbitar i ett grogglas. Fyll glaset med pommac. Dekorera med citronskiva och cocktailbär. En av de mest populära och mest kända svenska drinkarna. Visa artikel
Hej,
du kan kika på den här sidan.... Utländska recept - http://www.receptbanken.com/recepten.php?forum=utland Visa artikel Tjälknöl på älgTjälknöl på älg2 st älginnanlår Lag: 5 dl japansk soja 4 l vatten 4 dl socker 1 kg salt 20 svartpepparkorn 20 enbär 10 lagerblad Lägg det frusna älginnanlåret på galler över långpanna i ugnen. Ställ temperaturen till ca 80°C och låt långsamt gå färdigt i 10-12 timmar. Använd gärna stektermometer och avbryt vid strax under 70°C. Lägg den varma tjälknölen i lagen och låt vila i kyl över natten. Ta upp ur lagen och servera skivat som rostbiff. Visa artikel
(Mamma med pojke ~7 står och bläddrar bland skivorna i skivaffären, när två rejält piercade tonårstjejer kliver in.)
Pojken: Mamma, kolla! (Pekar på tjejerna.) Mamman (viskar): Sch! Peka inte! Pojken: Ja, men kolla mamma! De har tandställningen utanför munnen! Visa artikel VitlöksGambasHej SigridHär ska du få ett smaskigt recept på Gambasräkor 500 gram stora råa räkor 1 röd chillifrukt 4 vitlöksklyftor 3 msk olivolja nymalen salt och peppar 1/2 citron 2 msk hackad persilja skala och rensa räkorna Hetta upp en stor stekpanna Hacka chili och skär löken i tunna skivor Häll i oljan, chillin och vitlöken stek på hög värme i ca 30 sek Lägg i räkorna och stek under omrörning tills dom e rosa Krydda med salt, Peppar och pressad citron garnera med Persilja. Visa artikel VintipsHej, det var ett tag sedan jag var här och skrev men här kommer ett par vintips.Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner: Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin. Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller icke. Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder om de spiller på sig. Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man icke någon port kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen. När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap. Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på. Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat. Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin: Oöverträffat Innovativt Preliminärt Kvastskaft Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin: Västkustskt Konstitutionerad Substantiera Tillvägagångssätt Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin: Tack men jag vill inte ha sex. Nej, ingen mer sprit för min del. Ledsen, du är inte riktigt min typ. Visa artikel Jul skämtJULIGA VITSAR- Vad kallas det när man får äta hur mycket man vill på ett julbord? - Julkrubba! - Varför ligger det skärvor på golvet? - Tomtegubbarna har slått i glasen! - Varför är tomten så röd på kinden? - Han har fått så många julklappar! - Tomten gjorde fel. - Ja, han fick en bock i kanten! - Hur går det för Lucia i år? - Lysande! - Man hör inte vad tomten säger. - Nä, han måste prata ur skägget! - Vad gör orkestern den 23/12? - De har julstämning! - SKRATTPAUS - - Var är tomtens släde? - Han hade inte den med sig! - Jaså, du har slängt ut granen? - Ja, den fick foten! - Tomten har visst ont i ryggen. - Ja, han fick en skottskada! - Är du klar med julgodiset? - Ja, men det tog nästan knäcken på mig! - Vad kallas det när tomten springer? - Julrusch! - Vilka är julens mest musikaliska personer? - De tre vise männen! - Varför blev Jesus så rädd? - Han såg en korsspindel! - Pratar tomten bättre nu? - Nä, det är fortfarande för grötigt! - Såg du att tomten ramlade i drivorna? - Ja, det var ett riktigt snöfall! - Det är flera meter snö utanför! - Ah, du driver med mig! - SKRATTPAUS - - När går tomten upp på morgonen? - Tjugo i otta! - Hade du en stressig jul? - Ja, den tog musten ur mig! - Tomten mådde visst inte så bra. - Nä, han säckade ihop! - Var kommer tomten ifrån? - R(h)en-dalen! - Hur kom tomten in i huset? - Han slog in dörren! - Var det många som dansade runt granen? - Nä, inte en kotte! - Jäklar, vad tomten är mesig! - Ja, det är ingen stake i honom! - Hur var julen? - Den tog nästan kål på mig! - Slutfniss - Visa artikel
Gåta!
Du sitter bakom ratten i en röd bil och håller en konstant hastighet. På din vänstra sida har du en avgrund. På din högra sida har du en brandbil som håller samma hastighet som du. Framför dig springer en gris, som är större än din bil. En helikopter förföljer dig i markhöjd bakom bilen. Både helikoptern och grisen håller samma hastighet som du. Hur ska du göra för att kunna stanna? Svaret hittar du längre ner, men fundera själv en stund! Kliv av karusellen och låt barnen åka!!!!!! Visa artikel
Hej,
Jag la in ett recept i bröd kategorin. https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?t=1171 Visa artikel choklkadpaj eller kolapajSökte lite på nätet och hittade detta på bröllops torget, skrivet av: Arwen75""choklkadpaj eller kolapaj....som är som en dröm (lite mäktig, men ack så god) Älskar själv choklad och detta är helt klart en återkommande favorit... Kondenserad mjölk finns att köpa i vanliga (välsorterade) mataffären bland bakprylarna. Botten 60 g smör ½ tsk kakao 1 msk farinsocker 4 dl smulade kakor, tex choklate chip cookies Kolalager 4 dl söt kondenserad mjölk 75 g smör ½ dl strösocker Chokladlager 200 g hackad mörk choklad ej block 1½ dl vispgrädde 1 msk strösocker 40 g smör Dekoration 8 chokladpraliner 1½ dl viskgrädde Gör så här: Till pajbotten: Smält smör med kakao och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smulade kakor och bland väl. Fördela blandningen i en pajform (diameter ca 20 cm), på bottnen och sidorna. Pressa ut blandningen väl med handflatan. Låt pajbottnen svalna i kylskåp. Till kolalagret: Blanda söt kondenserad mjölk, smör och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills allt smält. Låt koka upp och koka under ständig omrörning ca 6 min tills blandningen tjocknat. Låt blandningen svalna lite och häll den sedan i pajformen. Låt formen stå i kylskåp 1 tim tills kolalagret stelnat. Till chokladlagret: Blanda hackad mörk choklad, vispgrädde, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm på mycket svag värme ca 4 min eller tills allt smält samman till en jämn smet. Låt blandningen svalna och häll den sedan över kolalagret i pajformen. Låt stelna i kylskåp ca 1 tim. Till dekorationen: Vispa vispgrädde och häll ner den i en spritspåse med stjärnformad tyll. Spritsa gräddrosetter ovanpå pajens chokladlager och dekorera med chokladpraliner."" Visa artikel Italienska för nybörjareFör dom som kan lyssna på mp3 ca 290khttp://www.freeuploader.com/view.php/13889.mp3 MVH - Gulli Visa artikel |