Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rosépepparfilé
400 g fläskfilé
1 msk margarin
salt
Sås
2 dl vatten
½ buljongtärning
1 finhackad gul lök
2 msk chilisås
½ msk soja
2 tsk ljus fransk senap
1 msk krossad rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl
Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.
Skär filén i skivor (1-2 cm) tjocka. Stek filé skivorna i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.