Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 Stora salta sillar
5 Kokta kalla potatisar
2 dl Kokt eller stekt kött
1 dl Mjölk
1 ml Vitpeppar
1/2 dl Ströbröd
Sås
3/4 dl Korinter
4 dl Buljong
1 1/2 tb Maizena el potatismjöl
1/2 dl Vatten
2 tb Vinäger
1 tb Sirap
Salt Soja
Istället för hela sillar kan 4 saltsillsfiléer användas.
Rensa och filea den hela sillen. Dra bort skinnet.
Låt sillfiléerna ligga i kallt vatten ca 15 min. (Eller använd urvattnad steksill på burk.
Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller finfördela i matberedare.
Blanda färsen med mjölk till smidig och formbar konsistens.
Peppra.
Forma färsen till platta biffar. Vänd dem i ströbröd.
Stek sillbullarna i smör på medelstark värme tills de fått färg och är genomstekta, ca 3 min/sida.
SÅS: Koka korinterna mjuka i buljongen. Blanda maizena eller potatismjöl och vatten.
Dra kastrullen från värmen. Rör ned redningen. Låt såsen koka ca 3 min med maizenamjöl men bara koka upp med potatismjöl.
Smaksätt med vinäger, sirap, salt och soja.