|
|
Rosa gräddtårta
Rosa gräddtårta
Bottnar:
3 ägg
2 dl strösocker
1/4 dl kokande vatten
rivet skal av 1/2 citron
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning 1:
1 1/2 dl hallonsylt
1 dl vispgrädde
Fyllning 2 (marsankräm):
2 1/2 dl mjölk
2 msk marsanpulver
3 msk strösocker
1/2 l jordgubbar
1 stor banan
Till garnering:
4 dl vispgrädde
karamellströssel, hjärtan och jordgubbskulor (ett slags strössel)
Röd karamellfärg
Till formen:
Smör och ströbröd
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det kokande vattnet, lite i taget. Tillsätt citronskalet och rör om. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Smörj och bröa en form, ca 20–25 cm i diameter. Grädda kakan i 175°C varm ugn i ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den sedan i tre bottnar. Vispa grädden. Bred ut sylten och 1 dl av grädden på den första bottnen. Lägg på nästa. Koka marsankrämen och låt den svalna något. Bred ut över nästa botten. Skiva över banan och jordgubbar. Lägg på locket. Färga resterande grädde rosa. Bred ut ovanpå och på sidorna av tårtan. Garnera med karamellströssel, jordgubbskulor och strösselhjärtan.
Receptet är från Vardag och Fest
|
|