Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Tortellini med smör och salvia - Tortellini Burro e Salvia
- Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en
typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är
tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen
Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian
Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle
och havet.
Tortellini Burro e Salvia
Tortellini med smör och salvia
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci
- 50 g smör
- 2 knippen salvia, helst färsk men annars 2 msk torkad salvia
Gör så här:
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet, se till att spara lite
av pastavattnet (cirka 1 dl). Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg
ner de hela salviabladen, tillsätt den kokade tortellinin och cirka 1
dl pastavatten. Värm ihop och servera genast på en tallrik.
Tortellini med smör och salvia - Tortellini Burro e Salvia