|
|
Karins kanelbullar med farinfiness 30 stora
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
½ tsk salt
1 dl socker
1,4 l vetemjöl
1 ägg
½ dl pärlsocker
Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
4 msk kanel
Ugn 250°
Smält smöret och tillsätt mjölk.
Låt det bli fingervarmt, 37°
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
Rör om och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 min.
Rör ihop fyllningen.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del på mjölat underlag till en avlång platta.
Fördela fyllningen på plattorna och bred ut.
Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 15 bitar.
Lägg på plåt klädd med pakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
|
|