|
|
Spagetti med saffransfisk (2 port)
Spagetti med saffransfisk 2 port
200 g Bandspaghetti, Tunn Spaghetti eller Spaghetti
Saffransfisk:
300 g fiskfilé t ex torsk, sej eller annan vitfisk
1 purjolök
1 fänkål eller 1 paprika
smör eller margarin
2 dl crème fraiche t ex smaksatt med tomat & saffran
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
apelsinskivor
Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag. Ansa, skölj och skär purjolöken och fänkålen (eller paprikan) i tunna bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs lök och grönsaker. Tillsätt crème fraiche och vatten. Skär fisken i bitar och lägg dem i såsen. Låt fisksåsen koka på svag värme under lock ca 5 min, eller tills fisken känns färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera saffransfisken med den nykokta pastan och ett gott bröd. Garnera gärna med apelsinskivor. Smaklig måltid!
|
|