|
|
Vild pasta (4 port)
Vild pasta 4 port
400 g Pastahattar
1 liten purjolök
1 paket (ca 240 g) viltskav t ex ren
1 msk smör eller margarin
½ köttbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk messmör
1 tsk soja
salt och peppar
Till servering:
lingon Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Hetta upp smör eller margarin i en stekpanna och fräs viltskaven. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Smula i buljongtärningen och rör i crème fraiche, mjölk, messmör och soja. Låt sjuda (koka på svag värme) under lock ica 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan, eller servera pastan till. Garnera gärna med lingon och servera med ett gott bröd.
|
|