|
|
Pasta med fruktig currykyckling (4 port)
Pasta med fruktig currykyckling 4 port
400 g Pastaskruvar
Currykyckling:
400 g kycklingfilé
1 liten purjolök
15 torkade aprikoser (mjuka)
1 msk matolja t ex rapsolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och grovmalen svartpeppar
Till servering:
rostade solrosfrön
färska solrosskott
Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag.
Currykyckling: Skiva eller strimla kycklingfiléerna. (Använd en egen skärbräda till kycklingen). Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela aprikoserna på mitten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fräs kycklingen. Tillsätt curry, purjolök och låt fräsa med. Pressa över vitlök och lägg i aprikoserna. Tillsätt vatten och fond och sjud (koka på svag värme) i 5-10 min, eller tills kycklingen känns färdig. Rör om då och då.Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Servera cuyyrkycklingen till den varma, nykokta pastan. Strö över rostade solrosfrön och garnera med solrosskott. Servera gärna med ett gott bröd.
|
|