|
|
Thaikyckling med cashewnötter (6 port)
Thaikyckling med cashewnötter 6 port
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
500g kycklingfiléer
50 g cashewnötter
1,5 gul lök skivad
1,5 strimlad röd paprika
1,5 skivad purjolök
1 litet blomkålshuvud
1 broccolibukett
knappt 2 dl oystersås
1 tsk Thai svampsås
1 tsk strösocker
2 dl vatten
Garnering efter smak
torkad thaichili
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hacka vitlök och chilipeppar. Skiva lök, purjolök och paprika. Skölj och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Fräs vitlöken, lök och chilifruk i olja en stund. (Tills ångan sticker i halsen) Lägg sedan i kycklingen och fräs ytterligare en stund tills kycklingen är genomstekt. Lägg alla grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker. Låt alltsammans hettas upp. Lägg till sist i cashew-nötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med jasminris.
|
|