|
|
Lovisas kanelbullar (ca 45 st)
Lovisas kanelbullar ca 45 stycken
150 g smör eller margarin
5 dl mjlök
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Strösocker
2 tsk mald kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör eller margarin
1 dl Strösocker
3 msk kanel
Pensling
Ägg
Garnering
Pärlsocker
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt saltet, sockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 min. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under.
~Jättegoda bullar, Lycka Till~
|
|