|
|
Currykryddade kycklingben (4 port)
Currykryddade kycklingben (4 port)
12 kycklingben (färska eller djupfrysta)
1 dl mango chutney
2 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt
Sås
2 msk sesamfrön
1 bit gurka (ca 10 cm)
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm kajennpeppar
Tina kycklingbenen om djupfrysta används. Lägg benen i en liten långpanna. Mixa mango chutneyn slät med mixerstav eller i en liten mixer. Tillsätt olja, curry och salt. Pensla benen med blandningen. Stek mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min. Vänd benen någon gång under tiden. Kontrollera att kycklingbenen är genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Rosta under tiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skölj och småtärna gurkan. Smaka av yoghurten med salt och peppar. Blanda i sesamfrö och gurka. Servera kycklingbenen med såsen, klyftpotatis och sallad.
|
|