|
|
Kyckling i sötsur sås (4 port)
Kyckling i sötsur sås (4 port)
400 g risnudlar
3 kycklingfiléer (350 g)
1 rödlök (ca 75 g)
1 msk ljus sesamolja eller rapsolja
2 dl vatten
1 tsk syltad, finhackad ingefära eller 1 krm färsk eller torkad
2 msk tomatpuré
1½ msk socker
1 msk soja
1 ½ msk äppelcidervinäger
1 liten burk ananasringar (à ca 227 g, inkl 1 dl spad)
2 tsk arrowrot eller maizena
100 g sockerärter
100 g färska böngroddar
salt
kajennpeppar
Skär kycklingen i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Fräs detta ett par minuter på hög värme i olja. Vispa samman vatten, ingefära, tomatpuré, socker, soja, vinäger, 1 dl av ananasspadet och arrowrot/maizena. Slå blandningen över kycklingen under omrörning. Låt puttra under lock i knappt 10 minuter. Dela ananasringarna i bitar, strimla sockerärterna. Blanda ner sockerärter, ananas och böngroddar. Låt puttra i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet.
Receptet är från Buffé nr 4 1996
|
|