|
|
Kyckling med dillsås (4 port)
Kyckling med dillsås (4 port)
1 kg potatis
600 g kycklingfilé
1 msk ättika (12%)
3 msk vatten
1 msk socker
1½ dl kycklingbuljong (fond eller tärning vatten)
2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 msk ljus maizenaredning
2 morötter
1 kruka dill
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner 1 msk maizenaredning, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag.
Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis.
Receptet är från Buffé nr 9 2001
|
|