Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
250 g osaltat smör
250 g fint strösocker
4 ägg
245 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,85 dl mjölk
godis att dekorera med
Glasyr:
250 g vit choklad
3 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 180ºC. Smörj en muffinsplåt med 12 hål med smör eller margarin. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen varvat med mjölken. Rör om tills smeten är nästan slät. Klicka ut smeten i muffinsplåten och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i 10 minuter innan du tar upp dem och låter dem kallna på ett galler. Låt vitchokladen smälta i vattenbad ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om i den smälta chokladen tills den är slät och låt svalna en aning. Rör försiktigt ner crème fraiche och rör tills glasyren är tjock och krämig. Bre glasyren på muffinsen och dekorera dem med godis.