Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Botten:
125 g osaltat smör
60 g socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljsocker)
185 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 ml mjölk
Fyllning:
175 g björnbärssylt
250 g björnbär
Kokossmuldeg:
100 g osaltat smör
5 msk socker
2 ägg
225 g kokosflingor
60 g vetemjöl
Sätt ugnen på 175ºC. Börja med botten och rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och vaniljextraktet eller vaniljsockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smörblandningen varvat med mjölk. Mjöla händerna och bred ut smeten jämt i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred ut sylten över smeten och strö över bären. Rör smör och socker till smuldegen tills det blir vitt och poröst. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Rör ner kokosflingorna tillsammans med en matsked siktat mjöl och tillsätt sedan resten av mjölet. Strö degen över björnbären. Grädda kakan i 30 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Täck med folie och grädda i 5 minuter till. Låt den färdiggräddade kakan svalna i formen i 10 minuter innan den skärs i rektangulära bitar.