Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 krm salt
1 burk kvark (250 gram)
rivet skal av en apelsin
några msk apelsinlikör
Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Sikta ner de torra ingredienserna i ägget, och rör sen ner det rivna apelsinskalet och kvarken. Häll smeten i en smord springform där du klätt bottnen med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 25 minuter på 200 grader, kakan är färdig när den släppt lite från kanten. Låt svalna lite och häll sedan apelsinlikören jämnt över kakan så den sugs in. Den här kakan är som en pralin! Sikta sist florsocker över precis innan serveringen.