|
|
Kokoslimelax med currysås (4 port)
Kokoslimelax med currysås (4 port)
4 bitar laxfilé, ca 500 g
1 lime
1/2 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
1 msk smör- & rapsolja
2 1/2 dl Kelda Kokos
1 krm sambal oelek
2 tsk farinsocker
1 msk thailändsk fisksås
Sätt ugnen på 225°. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen. Stek laxen i ugnen i ca 15 min tills den är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt Kelda Kokos, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 min på svag värme. Servera såsen till laxen och kokt ris eller nudlar.
Receptet kommer ifrån Arlaköket
|
|