|
|
Brasiliansk kycklinggryta (4 port)
Brasiliansk kycklinggryta (4 port)
1 kyckling
2 msk Milda
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 dl hönsbuljong
1 dl kokosflingor
2 tsk mald koriander
1 msk mald svartpeppar
2 msk chilipulver
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk salt
1 apelsin (skalad och skuren i tunna skivor)
2 dl jordnötter
Stycka kycklingen i grymskitar, dra av skinnet. Skala och skiva lökarna. Lägg Milda i en kall gryta, när fettet tystnat och blivit svagt brynt fräses löken. Den ska bli mjuk och glansig utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, buljong, kokos och samtliga kryddor. Låt blandningen koka upp. Lägg i kycklingbitarna, låt sjuda under lock i ca 30 min. Smaka av såsen. Lägg upp rätten och garnera med apelsinskivor och jordnötter. Servera med nykokt ris och en fräsch grönsallad.
|
|