|
|
Sötsur kyckling (4 port)
Sötsur kyckling (4 port)
400 gram kycklingfilé
1/2 deciliter vetemjöl
3 paprika, små
1 burk ananas, skivor; ca 440g
ingefära,
5 matsked olja
salt
peppar
Såsen:
1 deciliter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 deciliter ananasjuice; från burk ovan
1/2 deciliter rödvinsvinäger
1/2 deciliter socker
1/2 deciliter tomatpuré
1 matsked soja
1 matsked maizena
Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra och vänd dem i
vetemjölet. Skaka av överflödigt mjöl. Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i tärningar (spara juicen) och hacka/riv ingefäran. Hetta upp 3 msk olja i en wok och stek kycklingbitarna hastigt. Torka ur och häll i resten av oljan och stek paprikan 1-2 min. Tillsätt övriga ingredienser och kyckling. Lägg på lock och dra av från plattan.
Såsen: Koka upp vatten och lös buljongtärningen. Ta av från värmen och vispa ned övriga såsingredienser. Hetta upp woken och rör ner såsen. Låt koka några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med rundkornigt ris.
|
|