Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sötsur kyckling (4 port)

Sötsur kyckling (4 port)

400 gram kycklingfilé
1/2 deciliter vetemjöl
3 paprika, små
1 burk ananas, skivor; ca 440g
ingefära,
5 matsked olja
salt
peppar

Såsen:
1 deciliter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 deciliter ananasjuice; från burk ovan
1/2 deciliter rödvinsvinäger
1/2 deciliter socker
1/2 deciliter tomatpuré
1 matsked soja
1 matsked maizena

Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra och vänd dem i
vetemjölet. Skaka av överflödigt mjöl. Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i tärningar (spara juicen) och hacka/riv ingefäran. Hetta upp 3 msk olja i en wok och stek kycklingbitarna hastigt. Torka ur och häll i resten av oljan och stek paprikan 1-2 min. Tillsätt övriga ingredienser och kyckling. Lägg på lock och dra av från plattan.

Såsen: Koka upp vatten och lös buljongtärningen. Ta av från värmen och vispa ned övriga såsingredienser. Hetta upp woken och rör ner såsen. Låt koka några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med rundkornigt ris.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N