|
|
Tunn äppelkaka med kardemumma (4 port. )
Tunn äppelkaka med kardemumma (4 port. )
1 rund smördegsplatta, ca 25 cm i diameter
6-8 äpplen
0,5 msk kardemumma
florsocker att pudra över kakan
1-2 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 250°. Kavla ut smördegsplattan så att den blir lövtunn. Nagga smördegsplattan med en gaffel. Skala äpplena och lägg undan ett par av dem. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt. Lägg äppelskivorna i ett vackert mönster på smördegsplattan. Tag ut äppelkulor med hjälp av ett kuljärn, ur det undanlagda äpplet. Lägg äppelkulorna i mitten på kakan. Strö kardemumma och rikligt med florsocker över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Servera äppelkakan med en klick crème fraiche.
Receptet är från Grön gastronomi
|
|