Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Operakällarens äppelkaka

Operakällarens äppelkaka

Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.

10 dl vetemjöl
1 dl socker
400 g smör
1 vaniljstång (innehållet)
ca 10 äpplen
socker
kanel
florsocker
vaniljsås

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara litet deg som skall användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka. Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.

Receptet är från Grön Gastronomi



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N