Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.
10 dl vetemjöl
1 dl socker
400 g smör
1 vaniljstång (innehållet)
ca 10 äpplen
socker
kanel
florsocker
vaniljsås
Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara litet deg som skall användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka. Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.