Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En mjuk kaka som fick pris i tävlingen 1965. Den skall helst bakas i stjärnform. Bakar man den i en avlång form skall man öka mjölmängden till 3 dl.
1 låg form ca 1 1/2 liter
Ägg 3
Socker 2 dl
Vetemjöl 2 1/2 dl
Bakpulver 2 tsk
Kanel 1 msk
Smör 75 g (eller margarin)
Vatten 1 dl
Sötmandel 20 till garnering
Smörj och bröa formen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Koka upp matfett och vatten och häll det hett i smeten. Häll den i formen. Skålla, skala och strimla mandeln. Strö den över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.Låt gärna kakan svalna några minuter i formen. Stjälp upp och vänd den genast.